Yarıyıl Tatilini Nasıl Değerlendirmeliyiz?

YARIYIL TATİLİNİ NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

Yarıyıl Tatilini Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Yarıyıl tatilini verimli  değerlendirebilmek için kendimize mutlaka bir yol haritası belirlemeliyiz. Her zaman plan ve programın ne kadar önemli olduğunu dile getirirken tatili plansız geçirmemek olmaz diye düşünüyorum. Çünkü tatil çooookkkk değerli ve bizim hassas noktamız öyle değil mi?

Öğrencilerimizin dört gözle bekledikleri sömestr tatili 22 Ocak tarihinde başlıyor. Kimi öğrenciler bu tatili sadece eğlenmek amaçlı görürken kimi öğrencilerimiz fırsatı değerlendirmek olarak nitelendiriyor. Sevgili öğrencilerimiz biliyorsunuz uzaktan eğitim sürecinde bilgisayar ve televizyon başında sıkça vakit geçirdiniz o yüzden tatil sürecinde ekrandan uzak durmak size çok iyi gelecektir.

  • Kendi akademik başarına uygun plan yap. Herkesin bilgiyi anlama ve yapılandırma süresi birbirinden farklıdır o yüzden kendine göre bir program yap.
  • Eksik konularını tamamla. dönem hangi konuları tamamladın nerelerde eksikliklerin var? Bunları güne ve haftaya bölerek çalış, konu tekrarlarını ve soru çözümlerini ihmal etme.  Potansiyeline göre haftada ik ya da üç deneme çöz.
  • Kitap oku. Tatil başlamadan kendine bir liste yap ve tatil boyunca kitapları oku, tavsiye et ve zaman bulursan özetle.
  • Kendine ve hobilerine zaman ayır. Hobiler kişiliğinizin ve zevklerinizin  gelişmesi için bir araç o yüzden bunları asla zaman kaybı olarak görmemeliyiz.
  • Yeni dönem için yeni hedefler belirleyin. İlk dönem yapmak isteyip yapamadığınız şeyleri ikinci dönem farklı stratejilerle tekrar gündeme alabilir ya da beyaz bir sayfa açıp yeni şeyler yapmak için harekete geçebilirsiniz.
  • Ailenle vakit geçir. Arkadaşlarınla maske mesafe ve temizlik kurallarını unutmadan iletişime geçerek vakit geçir.
  • Sosyal ve kültürel faaliyetlere vakit ayır. Pandemi sürecinde birçok şeye  uzak kalsak da bazı etkinliklere ve faaliyetlere tek tıkla erişmenin mutluluğuna da eriştik. Örneğin; sanal müze gezebilir, online müzik dinletileri, online spor etkinlikleri

Biliyorum ki bu süreçte çok yoruldunuz…. Uzaktan eğitim sürecinde öğrendiklerinizi unutmamanız ve bilgilerinizi pekiştirebilmeniz için sizlere örnek ders çalışma programları hazırladım. Planlı ve programlı olmaya özen gösterin…

          Verimli ve sağlıklı bir tatil geçirmeniz dileğiyle. Hoşça kalın…

Yarıyıl Tatilini Nasıl Değerlendirmeliyiz

https://bilgininkalesi.com/kose-yazisi/

5. ve 6. Sınıflar İçin Ders Çalışma Programı
7. ve 8. Sınıflar İçin Ders Çalışma Programı
OKUYACAĞIM KİTAPLAR

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık