DERS ÇALIŞMA PROGRAMI NASIL HAZIRLANIR?
Günde kaç saat ders çalışmalıyım?
Kaç soru çözmeliyim?
Sabahları ders çalışmak mı verimli yoksa akşamları mı?
Sen de planlı ve programlı çalışmak konusunda sürekli tavsiyeler alıyor ama nasıl yapacağını bilmiyor musun o zaman bir de beni dinle.
- Eksik olduğun dersleri ve konuları belirle bu sayede programına o dersleri ya da konuları ekleyebilirsin.
- Okuldaki ders programını dikkate alarak ders çalışma programına uygun saatleri yerleştir. Ör; Okuldan eve 15.00’da geliyorsan iki saatlik yemek ve dinleme molasından sonra programına başlaman güzel olacaktır.
- Günlük tekrar ve ödev yapmayı ilk sıraya koyabilirsin. Unutma, tekrarlanmayan bilgiler unutulmaya mahkumdur.
- 40 dakika ders+10 dk mola tekniğiyle çalışmalısın.
- Günde en az iki derse zaman ayırmalısın. Tek derse çalıştığın takdirde bir sonraki çalışmaya ara vermiş olursun ve bilgileri unutabilirsin.
- Sayısal ve sözel dersleri sıraya koyarak ders çalışmak beynini dinlendirecektir. 40 dk Matematik çalıştıktan sonra, 10 dakika mola, 40 dakika Sosyal Bilgiler Çalışmak en uygunu olacaktır.
Sayısal Dersler; Matematik, Fen Bilgisi
Sözel Dersler; Türkçe, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü
- Günlük en az 30 dk kitap okumaya vakit ayırmalısın. Kitaplar akıcı, sürükleyici ve ilgi alanına göre olursa emin ol bu 30 dk sana yetmeyecektir.
- Kesin zamanlar belirlemeyin. Mesela, 40 dk Fen Bilgisi dersi çalıştın ancak çalıştığın konu hala bitmedi ve daha fazla çalışman gerektiyse programını bozmadan diğer derslerini biraz sarkıtabilirsin.
- Günlük ve haftalık çizelgeler oluşturabilirsin. Bu sayede çözdüğün soruları ya da tamamladığın konuları gördükçe motivasyonun artabilir.
- Her öğrencinin ders çalışmaktan verim aldığı zaman dilimleri birbirinden farklı olabilir. Bazı öğrenciler sabah, bazıları akşam , bazıları karnı tokken ders çalışma masasına oturur bazıları birkaç saat uyuduktan sonra ders çalışmaktan verim alır. Ders çalışma programı kişiye özeldir o yüzden program hazırlayabilmek için önce kendini tanımalısın.
- Ve DİNLENME ZAMANI… Özellikle hafta sonu programını hafifletmeli bir gününü mutlaka kendine, ailene ve arkadaşlarına ayırmalı, keyif aldığın aktiviteleri yapmalısın.
Haydi şimdi kendine ait programı oluşturma zamanı. Şimdiden tüm öğrencilere başarılar dilerim.
5. ve 6. Sınıflar İçin Ders Çalışma Programı | 7. ve 8. Sınıflar İçin Ders Çalışma Programı |
DERS ÇALIŞMA PROGRAMI | DERS ÇALIŞMA PROGRAMI |
TASLAK PROGRAM (BOŞ) İndirip kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
Ders Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?
Ders Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?